ADANA İL MEM ARGE

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Başladı

ODAK kapsamında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ile TÜBİTAK işbirliğinde organize edilen Bilim Söyleşileri başladı.
TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Başladı

TÜBİTAK “Bilim Söyleşileri” Başladı

ODAK(Okul Tabanlı Değerlendirme, Akredite ve Kalite Sistemi) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile TÜBİTAK işbirliğinde “Bilim Söyleşileri” serisi başladı. Yüreğir Ramazanoğlu Kültür Merkezinde “Robot Bilim” konulu ilk söyleşi 300 ortaokul öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yüreğir Ramazanoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonundaki “Bilim Söyleşileri” etkinliğine, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran, ROBOTSAN Genel Müdürü Can Koyuncu, TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Duran Akça, Sifigu kurucusu Ali Çetinkaya ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Duran Akça öğrencileri bilgilendirerek, “Bu alanda Bilim Genç isimli dergi çıkarma hazırlığındayız şuan için internet üzerinden yayın yapmayı düşünüyoruz. Tüm çocuklar ücretsiz olarak dergimize erişebilecekler. Zevkli ve heyecanlı konuların yanında bu tür robotik bilgilerde içerecek, çocukların kendisini bu konuda en iyi şekilde geliştirmelerini önemsiyoruz. Robot yapımı hiçte göründüğü kadar zor değil!” dedi.

ROBOTSAN Genel Müdürü Can Koyuncu ise “Geleceğimizle ilgili umutlarımızı bağladığımız gençlerimizi bu teknolojilerle buluşturuyoruz. Teknoloji gelişirken, aldığınız eğitimlerle aynı zamanda bunların programlayıcısı, uygulayıcısı, tasarlayıcısı, siz gençler olacaksınız. Büyük ve farklı amaçlarda kullanılan robotlar dünyasında sizlerin de yapabileceği, geliştirebileceği ve kullanabileceği robotlar olsun istiyoruz. İleri ki zamanlarda yaptığınız çalışmalar birbirinden değerli birer projeye dönüşecek. Sizden isteğimiz Bilim Genç dergimizi sürekli takip ederek bilgilerinizi ve teorilerinizi geliştirmeniz” dedi.  

ROBOTSAN Genel Müdürü Koyuncu’yu dikkatle dinleyen ve hayallerini sıralayan çocuklar, insanlığa fayda sağlayabilecek robotik projeler hakkında merak ettiklerini sordular. “Bilim Söyleşileri” öğrencilerin geliştirdiği Robotik Proje gösterileri ile devam etti.

Söyleşinin ardından TÜBİTAK Dergileri etkinliğe katılan tüm öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

 

AMAÇ: Öğrencilerin bilime yönelimlerini artırmak için TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi tarafından düzenlenen "Bilim Söyleşileri" devam edecek. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik bu etkinlikte, öğrencilerin hayatın kendilerine sunduğu seçeneklerin farkına varmalarına yardımcı olunması hedefleniyor. Bilim insanlarının deneyimleri, hayat öyküleri, meslekleri ve araştırma konuları hakkında paylaşacakları bilgiler ile gençlerin hayatlarına doğrudan dokunulması amaçlanıyor.

 

Döşeme Mah. Mücahitler Caddesi Yeni Valilik Binası D Blok 1. Kat 01130 Seyhan/ADANA - 03224588371

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.